Αγαπητές και αγαπητοί συνάδελφοι,

Η Ουρολογική Εταιρεία Βορείου Ελλάδος συμπλήρωσε ήδη 55 χρόνια συνεχούς παρουσίας με αδιάλειπτη προσφορά στην πρόοδο της Ουρολογίας της Βόρειας Ελλάδας. Αρκετές γενιές Ουρολόγων επωφελήθηκαν από τη συμμετοχή στις πολλαπλές δραστηριότητές της Εταιρείας μας με στόχο τη συνεχιζόμενη εκπαίδευση. Έτσι η σημερινή γενιά έχει φτάσει σε ένα αξιοζήλευτο επίπεδο επιστημονικής αρτιότητας και επαγγελματικής ποιότητας παροχής υπηρεσιών υγείας. Έχει κατακτήσει επομένως η Ουρολογική Εταιρεία Βορείου Ελλάδος θεσμικό ρόλο, είναι αδιαπραγμάτευτο ιστορικό κεφάλαιο στη συνείδηση των Ουρολόγων της Βόρειας Ελλάδας και έτσι πρέπει να περάσει και στις επόμενες γενιές.
 
Κεντρική επιστημονική εκδήλωση της Ουρολογικής Εταιρείας Βορείου Ελλάδος είναι το Ουρολογικό Συνέδριο Βορείου Ελλάδος, το οποίο διοργανώνεται ανά διετία συνεχώς επί 25 χρόνια στη Θεσσαλονίκη.  Η φετινή 13η διοργάνωση μέσα στις ιδιαίτερες συνθήκες της πανδημίας του COVID-19 αφιερώνεται στη νεότερη γενιά των Ουρολόγων, στους οποίους δίνεται κύρια το βήμα του Συνεδρίου. Παράλληλα τις εργασίες θα τιμήσουν με φυσική ή διαδικτυακή παρουσία διακεκριμένοι Έλληνες και ξένοι ομιλητές, που θα συμβάλλουν ώστε το 13ο Ουρολογικό Συνέδριο Βορείου Ελλάδος να ανεβάσει ψηλότερα τον πήχη στο ήδη ψηλό επίπεδο της ειδικότητας μας στο γεωγραφικό χώρο της Μακεδονίας και Θράκης.
 
Εκ μέρους της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου και του Διοικητικού Συμβουλίου της Ουρολογικής Εταιρείας Βορείου Ελλάδος σας καλωσορίζω στη Θεσσαλονίκη και στις εργασίες του 13ου Ουρολογικού Συνεδρίου Βορείου Ελλάδος.
 
Γεώργιος Π. Δημητριάδης
Καθηγητής Ουρολογίας Α.Π.Θ.
Πρόεδρος Οργανωτικής Επιτροπής 13ου ΟΣΒΕ
Πρόεδρος ΔΣ ΟυρΕΒΕ