ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ

 

Αγαπητές και αγαπητοί συνάδελφοι και φίλοι,
 
   Με τη διαφαινόμενη ύφεση της πανδημίας, η Α' Ουρολογική Κλινική του Α.Π.Θ. διοργανώνει στα πλαίσια του εκπαιδευτικού της προγράμματος, τη 2η Διημερίδα με θέμα την τρέχουσα πρακτική αλλά και τις εξελίξεις στη διάγνωση και θεραπεία του Καρκίνου του Προστάτη και του Καρκίνου του Ουροθηλίου.
   Η αντιμετώπιση του συχνότερου νεοπλασματικού νοσήματος στον άνδρα, αλλά και του επιθετικότερου ουρολογικού καρκίνου απαιτεί αλληλοκατανόηση και στενή συνεργασία του ουρολόγου, του ακτινοδιαγνώστη, του ακτινοθεραπευτή, του πυρηνικού ιατρού και του παθολόγου-ογκολόγου. Θεμελιώδης όμως είναι η συμβολή των βασικών επιστημών και κυρίως της μοριακής βιολογίας, με την αξιοποίηση των ερευνητικών αποτελεσμάτων για τρέχουσες και μελλοντικές θεραπείες.
   Το πρόγραμμα της διημερίδας, που διοργανώνεται με υβριδική μορφή στο Κέντρο Διάδοσης Ερευνητικών Αποτελεσμάτων (ΚΕΔΕΑ – «Κόκκινο κτήριο») του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου την Παρασκευή 20 και το Σάββατο 21 Μαΐου 2022, περιλαμβάνει παρουσιάσεις από καταξιωμένους επιστήμονες όλων των παραπάνω ειδικοτήτων, με σκοπό να ενημερωθούμε για το τι υπάρχει σήμερα και τι έρχεται στο κοντινό μέλλον για τις συχνότερες ουρολογικές κακοήθεις νεοπλασίες.
 
Θα είναι ιδιαίτερη χαρά για την Α' Ουρολογική Κλινική του Α.Π.Θ. να τιμήσετε την εκδήλωση με τη φυσική ή διαδικτυακή παρουσία σας.
 
 
Γεώργιος Δημητριάδης
Καθηγητής Ουρολογίας
Διευθυντής Α' Ουρολογικής Κλινικής Α.Π.Θ.