Αγαπητές και αγαπητοί συνάδελφοι και φίλοι,

Μετά την επάνοδο στην κανονικότητα, σας καλοσωρίζουμε στην 3η Διημερίδα, που διοργανώνει η Εταιρεία Έρευνας και Εκπαίδευσης στην Ουρολογία σε συνεργασία με την Α΄ Ουρολογική Κλινική Α.Π.Θ με θέμα την τρέχουσα πρακτική αλλά και τις εξελίξεις στην Ουροογκολογία από τη βασική έρευνα μέχρι την κλινική πράξη.
Η διαγνωστική προσέγγιση και η θεραπευτική αντιμετώπιση των κακοήθων νεοπλασμάτων του ουροποιητικού συστήματος και του γεννητικού συστήματος του άνδρα απαιτεί αλληλοκατανόηση και στενή συνεργασία του ουρολόγου, του ακτινοδιαγνώστη, του ακτινοθεραπευτή, του πυρηνικού ιατρού και του παθολόγου-ογκολόγου. Θεμελιώδης όμως είναι η συμβολή των βασικών επιστημών και κυρίως της μοριακής βιολογίας στην κατανόηση των παθογενετικών μηχανισμών και στην αξιοποίηση των ερευνητικών αποτελεσμάτων για νέες διαγνωστικές και θεραπευτικές δυνατότητες.
Το πρόγραμμα της διημερίδας, που διοργανώνεται αποκλειστικά με φυσική παρουσία στο Κέντρο Διάδοσης Ερευνητικών Αποτελεσμάτων (ΚΕΔΕΑ – «Κόκκινο κτήριο») του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου την Παρασκευή 19 και το Σάββατο 20 Μαΐου 2023, περιλαμβάνει παρουσιάσεις από καταξιωμένους επιστήμονες όλων των παραπάνω ειδικοτήτων, με σκοπό να ενημερωθούμε για το τι υπάρχει σήμερα και τι έρχεται στο κοντινό μέλλον για τις συχνότερες ουρολογικές κακοήθεις νεοπλασίες.

Σας περιμένουμε για ένα ευχάριστο και παραγωγικό διήμερο στο campus του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου στην ανοιξιάτικη Θεσσαλονίκη.

Γεώργιος Δημητριάδης
Καθηγητής Ουρολογίας
Διευθυντής Α΄ Ουρολογικής Κλινικής Α.Π.Θ.