Αγαπητοί συνάδελφοι,

Mε ιδιαίτερη τιμή και χαρά, εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου της  Πανελλήνιας Ιατρικής Εταιρείας Ωτολογίας Ακοολογίας Νευροωτολογίας, σας προσκαλώ στις εργασίες του 28ου Πανελληνίου Συνεδρίου Ωτολογίας Ακοολογίας Νευροωτολογίας, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 13, 14 και 15 Μαΐου 2022, στο Ξενοδοχείο “Electra Palace” στη Θεσσαλονίκη.
Η θεματολογία του Συνεδρίου, με τη μορφή στρογγύλων τραπεζών, διαλέξεων, δορυφορικών συμποσίων καθώς επίσης και κλινικών φροντιστηρίων, καλύπτει ευρύτατο φάσμα αντικειμένων στο πεδίο της ωτολογίας - ωτοχειρουργικής, της κλινικής και ερευνητικής ακοολογίας, αλλά και της σύγχρονης νευροωτολογίας.
Η οργανωτική επιτροπή του Συνεδρίου κατέβαλε κάθε προσπάθεια ώστε αυτό να συμβάλει με τη θεματολογία του στη σφαιρική ενημέρωση τόσο του γενικού όσο και του εξειδικευμένου στην ωτολογία ωτορινολαρυγγολόγου, με ιδιαίτερη όμως έμφαση στην εκπαίδευση των νέων συναδέλφων και των ειδικευομένων ιατρών.
Άλλωστε, στην σημερινή εποχή της πληροφορίας, της ανάπτυξης νέων τεχνολογιών και της συνεχούς εξέλιξης της ειδικότητάς μας σε κλινικό και ερευνητικό επίπεδο, κρίνεται άκρως απαραίτητη για όλους η διατήρηση και η απόκτηση δεξιοτήτων και γνώσεων υψηλού επιπέδου.
Θα ήθελα ιδιαίτερα να τονίσω, απευθύνοντας πρόσκληση στους νεότερους κυρίως συναδέλφους, την διοργάνωση δύο πεντάωρων κλινικών φροντιστηρίων αφιερωμένων το πρώτο στη διάγνωση και αντιμετώπιση της βαρηκοΐας και το δεύτερο στην διάγνωση και αντιμετώπιση των παθήσεων που προκαλούν διαταραχές ισορροπίας. Τα κλινικά αυτά φροντιστήρια, θα περιλαμβάνουν πρακτική εξάσκηση και επίδειξη των σύγχρονων διαγνωστικών και θεραπευτικών μεθόδων. Η παρακολούθηση, οποιουδήποτε από τα παραπάνω κλινικά φροντιστήρια θα συνοδεύεται από ιδιαίτερο πιστοποιητικό παρακολούθησης, ανεξάρτητα από το πιστοποιητικό παρακολούθησης του υπολοίπου συνεδρίου. Επιπλέον, εκφράζοντας την πεποίθησή μας ότι η γνώση θα πρέπει να είναι προσιτή σε όσο το δυνατόν περισσότερους νέους συναδέλφους, η παρακολούθηση των παραπάνω κλινικών φροντιστηρίων περιλαμβάνεται στο κόστος εγγραφής στο συνέδριο χωρίς οποιαδήποτε επιπλέον επιβάρυνση. Είναι ευνόητο, ότι η συμμετοχή σας θα πρέπει να δηλωθεί εγκαίρως λόγω του περιορισμένου αριθμού θέσεων.
Υπάρχουν αναμφισβήτητα πολλοί παράμετροι που καθορίζουν την επιτυχία ενός σεμιναρίου. Ο σημαντικότερος όμως είναι η δική σας παρουσία και ενεργός συμμετοχή με παρουσίαση προφορικών ή αναρτημένων ανακοινώσεων, η συμμετοχή σας σε στρογγύλες τράπεζες καθώς και η γόνιμη ανταλλαγή απόψεων, η οποία πιστεύω ότι θα συμβάλλει σημαντικά στην επιτυχία του συνεδρίου μας.
Η επιλογή για μια ακόμη φορά της φιλόξενης πόλης της Θεσσαλονίκης, με τον ιδιαίτερο χαρακτήρα της, ως τόπο διεξαγωγής του συνεδρίου πιστεύουμε ότι θα μας δικαιώσει, μια και θα μας δοθεί η ευκαιρία να συνδυάσουμε το επιστημονικό πρόγραμμα με ένα ψυχαγωγικό, πολιτιστικό και κοινωνικό τριήμερο.
Ευελπιστώντας ότι η επιστημονική κοινότητα των ωτορινολαρυγγολόγων θα αγκαλιάσει θερμά για μια ακόμη φορά την σημαντική αυτή εκδήλωση της εταιρείας μας, σας προσκαλώ στο συνέδριο και σας απευθύνω τους ειλικρινέστερους συναδελφικούς χαιρετισμούς.

Κωνσταντίνος Μάρκου
Καθηγητής Ωτορινολαρυγγολογίας
Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ιατρικής Εταιρείας Ωτολογίας Ακοολογίας Νευροωτολογίας
Διευθυντής Β’ Πανεπιστημιακής Ω.Ρ.Λ. κλινικής Α.Π.Θ.