Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε τη διεξαγωγή του 2ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Ουρογυναικολογίας, που οργανώνεται από την Πανελλήνια Εταιρία Ουρογυναικολογίας με τη συνεργασία της Α΄ & Β΄ Μαιευτικής και Γυναικολογικής Κλινικής Α.Π.Θ., στις 6-8 Δεκεμβρίου 2019, στο Γενικό Νοσοκομείο Παπαγεωργίου & στο Grand Hotel Θεσσαλονίκης.
Η Ουρογυναικολογία αποτελεί την εξειδίκευση της Μαιευτικής – Γυναικολογίας στα πλαίσια της οποίας διαγιγνώσκονται, αντιμετωπίζονται και διερευνώνται οι παθήσεις του γυναικείου πυελικού εδάφους. Η ανάγκη για την αντιμετώπιση αυτής της ομάδας των παθήσεων ολοένα και αυξάνεται: οι Ελληνίδες ενδιαφέρονται για την αποκατάσταση της ποιότητας ζωής που τους στερούν οι καταστάσεις αυτές, το ποσοστό πληθυσμού μεγαλύτερης ηλικίας αυξάνεται και η τεχνολογία έρχεται να προσφέρει συνεχώς καινοτόμες και φιλικές λύσεις. Ο Μαιευτήρας-Γυναικολόγος είναι ο επαγγελματίας υγείας που έρχεται πρώτος σε επαφή με αυτά τα προβλήματα. Είναι επιτακτική η ανάγκη της παρακολούθησης και της διαρκούς εκπαίδευσης όλων των Γυναικολόγων.
Η φιλοδοξία μας είναι το Πανελλήνιο Συνέδριο να παρουσιάσει τις τρέχουσες εξελίξεις στην Ουρογυναικολογία με ένα πρόγραμμα που να καλύπτει όλο το φάσμα των διαταραχών του πυελικού εδάφους, με κλινικά φροντιστήρια, ζωντανή αναμετάδοση χειρουργείων πυελικού εδάφους, εκπαιδευτικά video χειρουργικών τεχνικών, αντιπαραθέσεις αλλά και διαλέξεις «State of the Art». Εισηγητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό θα συνδράμουν στην προσπάθεια αυτή ενώ παράλληλα το βήμα του συνεδρίου προσφέρεται για την παρουσίαση της ερευνητικής δουλειάς που γίνεται στη χώρα μας.
Σας καλούμε να συμμετάσχετε στο 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ουρογυναικολογίας, έχοντας την πεποίθηση ότι θα στηρίξετε με την παρουσία σας τις επιστημονικές και τις κοινωνικές εκδηλώσεις του συνεδρίου, συμβάλλοντας έτσι στην επιτυχία του.

Αθανασίου Σταύρος
Αναπ. Καθηγητής Μαιευτικής - Γυναικολογίας - Ουρογυναικολογίας Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών
Πρόεδρος Πανελλήνιας Εταιρείας Ουρογυναικολογίας

Μίκος Θεμιστοκλής
Επίκ. Καθηγητής Μαιευτικής & Γυναικολογίας Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης,
Αντιπρόεδρος Πανελλήνιας Εταιρείας Ουρογυναικολογίας

Πανταζής Κωνσταντίνος
Μαιευτήρας-Γυναικολόγος, Ακαδημαϊκός Υπότροφος Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης
Γραμματέας Πανελλήνιας Εταιρείας Ουρογυναικολογίας