ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

 
    Η Ελληνική Εταιρεία Χειρουργικής Ενδοκρινών Αδένων διοργανώνει την Φθινοπωρινή Διημερίδα της στις 9 & 10 Σεπτέμβρη στον όμορφο Βόλο. Μετά από 3 χρόνια θα είναι η πρώτη συνάντησή μας μόνο με προσωπική συμμετοχή χωρίς καθόλου διαδικτυακή παρουσία. Ο σκοπός που το αποφασίσαμε αυτό στο Δοικητικό Συμβούλιο ήταν για να δοθεί το κίνητρο να συναντηθούμε από κοντά και να ανταλλάξουμε τις εμπειρίες μας μετά από πολύ καιρό.
    Το θέμα της διημερίδας είναι «Η Συνεργασία Ιατρικών Ειδικοτήτων στη Χειρουργική των Ενδοκρινών Αδένων». Ο σκοπός της επιλογής του συγκεκριμένου θέματος είναι να αναδειχθεί η συμμετοχή πολλών ειδικοτήτων στη λήψη αποφάσεων που αφορούν την παραπομπή του ασθενούς σε Χειρουργό Ενδοκρινών Αδένων. Να φανεί ότι πρέπει να υπάρχει συνεργασία, ανταλλαγή απόψεων και συμμετοχή στη λήψη των αποφάσεων για τη σωστή διάγνωση του ασθενούς, ώστε να αποφασιστεί και η κατάλληλη χειρουργική επέμβαση στο σωστό χρόνο.
    Όπως θα δείτε και από το πρόγραμμα θα δοθεί πολύ χώρος και χρόνος σε συναδέλφους άλλων ειδικοτήτων να αναπτύξουν τις θέσεις τους ώστε εμείς οι Χειρουργοί να τις ακούσουμε και να προβληματιστούμε.
    Θα θέλαμε να αναφέρουμε εδώ ότι τα παιδιά μπορεί να είναι ασθενείς για το Χειρουργό Ενδοκρινών Αδένων και μάλιστα με πολλές ιδιαιτερότητες γι’ αυτό και αφιερώσαμε ειδικό τραπέζι γι’ αυτά αλλά και την κεντρική αφίσα της Διημερίδας. 
    Η Κεντρική αφίσα είναι μια ζωγραφιά ενός κοριτσιού που χειρούργησε ο Αντιπρόεδρός μας Κος Γκορόπουλος και του τη δώρισε με πολλή αγάπη μετά το χειρουργείο. Γεγονός για το οποίο θα γίνει και μια όμορφη παρουσίαση στην έναρξη της διημερίδας.
    Θα είναι μεγάλη μας χαρά να σας υποδεχτούμε στο Βόλο και να ανταλλάξουμε τις εμπειρίες μας και να τονώσουμε τις κοινωνικές μας σχέσεις.
 
Εκ μέρους του Δ.Σ. της Ε.Ε.Χ.Ε.Α.
 
Ο Πρόεδρος, 
Ιωάννης Κουτελιδάκης
Καθηγητής Χειρουργικής Α.Π.Θ.