Αγαπητοί συνάδελφοι και φίλοι,

Με ιδιαίτερη χαρά σας καλωσορίζω στην 12η ετήσια επιστημονική συνάντηση που διοργανώνει το Ινστιτούτο Έρευνας και Εφαρμογών του Ουροποιογεννητικού Συστήματος (IEEOY), σε συνεργασία με τη Β΄ Ουρολογική Κλινική του Α.Π.Θ. που θα διεξαχθεί από τις 15 έως τις 17 Δεκεμβρίου 2023 στη Θεσσαλονίκη. Και το φετινό συνέδριο θα πραγματοποιηθεί αποκλειστικά με φυσική παρουσία.
Η θεματολογία του συνεδρίου καλύπτει μεγάλο φάσμα των ουρολογικών παθήσεων και δίνει έμφαση στην αντιμετώπιση, κυρίως με ελάχιστα επεμβατικές μεθόδους. Ιδιαίτερο βάρος δίνεται και φέτος στον καρκίνο του προστάτη, καθώς οι θεραπευτικές εξελίξεις είναι ραγδαίες. Η λειτουργική ουρολογία αποτελεί το δεύτερο κύριο θέμα του συνεδρίου με έμφαση στη σύγχρονη αντιμετώπιση. Τέλος, ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται να έχουν οι συνεδρίες για την αντιμετώπιση της ουρολιθίασης, τα ‘Tips & Tricks’ και οι νεότερες μέθοδοι αντιμετώπισης της καλοήθους υπερπλασίας του προστάτη. Οι περισσότερες διαλέξεις υποστηρίζονται από τα ανάλογα video, κάτι που έγινε δεκτό με ενθουσιασμό και στο περυσινό συνέδριο. Επιπλέον, καλωσορίζουμε τους φοιτητές μας, μετά από ένα χρόνο λόγω αλλαγής του προγράμματος σπουδών, αφού πλέον η ουρολογία είναι μάθημα του 5ου έτους του τμήματος Ιατρικής του ΑΠΘ.
Είμαι βέβαιος ότι και το φετινό συνέδριο θα είναι υψηλού επιπέδου και θα αποτελέσει ευκαιρία για ανταλλαγή επιστημονικών απόψεων και σας εύχομαι να απολαύσετε τις εργασίες του καθώς και την παραμονή σας στην πόλη. 

Με εκτίμηση,

Κωνσταντίνος Χατζημουρατίδης
Καθηγητής Ουρολογίας Α.Π.Θ.
Διευθυντής Β’ Ουρολογικής Κλινικής ΑΠΘ
Πρόεδρος ΙΕΕΟΥ